Benimle Oynar mısın Anne! 365 Eğitici Çocuk Oyunu – Ali Çankırılı

benimle_oynarmisin_anneHaydi Anne – Babalar..Çocukla çocuk olma zamanı…Okulların tatil olmasıyla çocuklarımızla daha kaliteli zaman geçirmemize olanak sağlayan bu dönemi iyi değerlendirmek bizim elimizde….Bu ay Pedagog Ali Çankırılı’nın ‘Benimle Oynar mısın Anne!’ kitabını sizlere tanıtıyoruz.  Kitapta 365 eğitici çocuk oyunu yer almakta.

‘Ne kadar üretici, hayal gücü ne kadar geniş, ne kadar kendine yeten bir çocuk olursa olsun; her çocuk zaman zaman sıkılır ve huysuzlanır. Bu kitap böyle anlarda çocuklarınızı sıkıntılardan kurtarmak, aynı zamanda onlara el becerileri kazandırmak ve öğrenme yeteneklerini geliştirmek için ne yapmanız gerektiğini oyun örnekleriyle anlatıyor. Oyun, okul öncesi çocuğun en aktif öğrenme mekanizmasıdır. Aynı zamanda eğitimcilerin çok önem verdiği ‘deneme-yanılma’ aktivitesini de sağladığı için çocuğun kendi yeteneklerini keşfetmesine öncülük eder. ‘Benimle Oynar mısın Anne!’ çocuklarınıza el becerileri kazandırmak ve öğrenme yeteneklerini geliştirmek için ne yapmanız gerekenleri oyun örnekleriyle anlatıyor’….diye yazılmış kitabın arka kapağında.

Kitaptaki aktiviteler ev içi aktiviteleri, ev dışı aktiviteleri, mutfak aktiviteleri, okula hazırlık aktiviteleri ve grup aktiviteleri olarak  bölümlere ayrıldı.  Birkaç oyun fikrini sizler için paylaştık. Kitabı edinerek evdeki malzemelerle ne kadar çok oyun çıkabileceğine hayret edeceksiniz. Hem çocuklarınızın yaratıcılığına katkı koymuş olacak hem de güzel vakit geçireceksiniz.

Bir kaç oyun fikri:

Basket Oyunu: Gerekli olanlar: Çoraplar, Çamaşır sepeti. Oyun: Çocuğunuzun bütün çoraplarını dışarı çıkartın. Birlikte top şeklinde katlayın. Odanın diğer tarafına boş çamaşır sepetini koyun. Çocuğunuz çorap toplarını tek tek atarak sepete koymaya çalışsın. Sepete giren her çorapta bir puan kazansın.

Adalar ve Okyanus: Gerekli olanlar: Yastıklar.Oyun: Odanızın çeşitli yerlerine yastıklar yerleştirin. Bunlar adalar olsun, yer ise okyanus. Çocuğunuza suya düşmeden adadan adaya geçmesini söyleyin.

Evin İçinde Hazine Avı: Gerekli olanlar: Küçük oyuncaklar, hazine haritası. Oyun: Çocuğunuzun küçük oyuncaklarını, kitaplarını ve küçük şekerleri saklayarak, bunların yerlerini bir kağıda işaretleyin ve bir hazine haritası oluşturun. Çocuğunuz bu haritayı kullanarak sakladıklarınızı bulsun.

Kim Kimdir? Gerekli olanlar: En az üç kişi. Gözleri kapatmak için mendil. Oyun: Bu oyun en az üç kişiye ihtiyacınız var. Gözü kapatılan kişi sıra ile oyuna katılanların yüzlefrini, saçlarını, kulaklarını, dudaklarını vs. Eliyle yoklayarak bu kişinin kim olduğunu bulmaya çalışacak.

Kum (veya Tuz) Üzerine Yazı Gerekli olanlar: Geniş bir tepsi, İnce kum veya bir paket tuz.Oyun: Geniş kenarlı bir tepsinin içine ince bir kum tabakası serin. Sonra çocuğunuz parmakla nasıl şekiller çizilebileceğini ve harfler yazılabileceğini gösterin.

Kör Resmi: Gerekli olanlar: Mendil, Kalem, Kağıt. Oyun: Çocuğunuzun gözlerini bir mendille kapatın. Önünüzdeki kağıda görmeden bir resim çizmesini söyleyin. Resmi tamamladığında gözündeki mendili çıkarın. Kendisine sormadan çizdiği resmin ne olduğunu tahmin etmeye çalışın.

Favori Yiyecekler: Gerekli olanlar: Eski dergiler, makas, yapıştırıcı, kağıt tabak, jelatin. Oyun: Çocuğunuz dergilerde gördüğü favori yiyeceklerini kessin. Bunları kağıt tabaklara yapıştırsın üzerlerini jelatinle kaplasın. Böylece hangi yiyeceklerden hoşlandığını keşfetmiş olursunuz.

Oyun fikirlerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz? Siz çocuklarla ne oyunuyorsunuz veya ne önerirsiniz?

Fikirlerinizi bize yazın.

Aktiviteparki.com

01.07.2014

1 thought on “Benimle Oynar mısın Anne! 365 Eğitici Çocuk Oyunu – Ali Çankırılı”

  1. Çocuklara yönelik bir oyun önerisi de bizden…Süt kapaklarını biriktirerek kapaklardan birkaç oyun yaratılmasına olanak sağlayabilirsiniz. Çocukların hem el becerileri hem de yaratıcılıkları gelişecektir. Biz kuleler yaptık ve basket-kapak oynadık. Çok eğlenceliydi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close