Girne Belediyesi Kültür Merkezi Sanat Atölyesi Mart ayında çocuk ve yetişkin gruplarına yönelik kurslar düzenliyor. Çocuklara; heykel, drama, yetişkinlere; kara kalem ve suluboya, photoshop ve fotoğrafçılık kursları verilecek.
Girne Belediyesi Kültür Merkezi Sanat Atölyesi, çocuk ve yetişkin gruplarına yönelik atölye çalışmalarını sürdürüyor. Mart ayında başlayacak kurslarla, çocuklara heykel, drama, yetişkinlere, kara kalem ve suluboya, photoshop ve fotoğrafçılık kursları verilecek. Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Mart ayının ilk haftası başlayacak olan ve üç ay sürecek kurslara aylık 50 TL ücret alınacağı, kurslarda çocukların kullanacağı malzemelerin Girne Belediyesi tarafında karşılanacağı belirtildi. Atölye çalışmalarının sonunda ise çıkan ürünler sergilenerek atölye çalışmalarına katılanlara katılım belgesi verilecek.
Amaç halkın çağdaş sanatla ilişkisini sağlama
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, atölye çalışmalarının halkın çağdaş sanatla olan ilişkisini; başta çocuklar olmak üzere genç ve yetişkinlerin yaratıcı ve özgün ürünler ortaya koymalarını sağlamak amacıyla sürdüğünü söyledi. Güngördü, çocuk ve gençlerin, düşünebilen, sorgulayabilen, çözüm yoları üretebilen bireyler olmalarına katkı koymayı hedeflediklerini ifade etti.
Kayıt ve geniş bilgi için, Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi veya Girne Belediyesi Sanat Atölyesi sorumlusu Zehra Şonya’ya 0533 866 3085 numaralı telefondan veya zehra.sonya@gmail.com mail adresinden ulaşılabileceği belirtildi.
Çocuk ve yetişkin kurslarının detayları şöyle:
Çocuk Kursları
Heykelin Halleri (5-10 yaş):
Cumartesi 10.00 – 11.30
Kurs iki ve üç boyutlu çalışmaları içerecektir. Çocukların psikomotor becerileri geliştirilirken üçüncü boyuta ait mekansal sorunların çözümü ve düşünce yapısının gelişimiyle ilgilenecektir. Zıplayan çamurdan sevimli canavarlar, mimari yapılardan ( kule) çıkışlı ütopik çalışmalar, kukla yapımı, telden heykeller, mobile heykel yapımı, eva köpükle rölyef çalışmaları, yutong yontu vb çalışmalar yapılacaktır.
Yaratıcı Drama (6-14 yaş)
Cumartesi 12:00 – 01:00
Yaşayarak öğrenme olarak tanımlanan ve düşünmenin eğlenceli hale getirildiği yaratıcı drama çalışmalarında amaç; Yaratıcılık ve estetik duyarlık gelişimini sağlama, eleştirel düşünme.
27.02.2015